Galleri

Dansen og mennesket Fabler Blomster Nordnorsk hyllest
Dansen og mennesket Fabler Blomst Nordnorsk Hyllest
  
 

Velkommen til mitt galleri. Her har jeg plassert bildene mine i fire forskjellige kategorier, under titlene "Dansen og mennesket", "Fabler", "Blomst",og "Nordnorsk hyllest".

Jeg arbeider  med malerier på lerret, og bruker tempera, akryl og olje.  Formatene er fra de ganske små, ca. 30 x 30 cm, og opp til de største på 130 x 130 cm. De fleste er kvadratiske formater.
Det er spennende å få til en god komposisjon i et slikt format, som lett kan virke kompakt, og kanskje litt statisk.

I "Dansen og mennesket" er det nettopp dansen som motiv jeg er opptatt av i mange bilder.
Mennesket i bevegelse, menneskets ulike uttrykk, tilstander, sinnsstemninger. Kontraster. Motsetninger. Samspill og ulike typer "spill" som kan oppstå i for eksempel ett av mange dansemiljøer: utestedet/diskoteket. Fascinasjonen av en slik type sted/scene : stemningen, lyset, fargene, rytmene. Fargesterke bilder som søker å uttrykke kraften, bevegelsen. Menneskefiguren i seg selv, men også rommet, forholdet mellom figur og rom. Diskotekrommet som komposisjon. Dans er et gammelt motiv i kunsthistorien. Jeg ser diskoteket som et rom, et eget landskap, med mange muligheter til å uttrykke menneskelige tilstander og kontraster. Kontraster, motsetninger f.eks. mellom kraft, vitalitet, livsutfoldelse, og stivnethet, stillstand, kunstige spill, masker, forstillelser.

I "Fabler" er landskapet og naturen kilde til inspirasjon. Mange bilder beveger seg inn i abstraksjonen, men har ofte noen  gjenkjennelige elementer i seg. Noen bilder har tittel "Regnskogfabel". Jeg har lenge vært fascinert av ordet i seg selv, lenge før det var snakk om truede regnskoger. Det står for meg som noe spennende, poetisk og mystisk, eksotisk. I dag har vi også det politiske, miljøvernmessige aspektet.  I bildene er det imidlertid sterkest fokus på det fabulerende, vakre, frodige, mangfoldige.

I serien "Blomst" er det som oftest en enkelt blomst som er motivet, som et slags "blomsterportrett". Hva kan en blomst vise. Det mangetydige. Ikke bare estetikken. Vise mange sider: det vakre, estetiske, frodige, sensuelle, men kanskje også en "bakside"? Blomsten som svulmer, går ut over sine grenser, truer med å sprenge formatet.

"Nordnorsk hyllest": Her har jeg samlet bilder med inspirasjon fra det landskapet jeg bor og lever i til daglig. Jeg er innflytter sørfra, og synes, som mange andre dette landskapet med sine dramatiske former og farger og lys er helt fantastisk. Jeg må jo bare male det, bruke det jeg ser her!

Til slutt, noen stikkord om mitt kunstnerskap og det jeg arbeider, strekker meg mot å uttrykke
i bildene mine:

Vekst, kraft, motsetninger, bevegelse. Mystikk, livskraften,det frekke, den opprørske blomsten som sprenger formatet, går ut over alle rammer, men også det vare, det finstemte. Det fabulerende, det lekende. Åsne i sitt atelièDet motsigelsesfylte, det uventede. Fabulere, dikte  – fantasi. Poesi. Bevegelsen, noe beveger seg i bildet. Det myke og det harde. Det klare mot det uklare. Det figurative og det abstrakte. Et spenn – som i livet selv. Det sanselige, vare, skjøre, myke mot det skarpe, intense.


Jeg ønsker å få frem en sensualitet i både formen; maleriets komposisjon og overflate, farger, og i innhold. Det ekspressive, poetiske, fargesterke uttrykket ligger mitt hjerte nærmest.
Male med hjertet – til hjertene. Bilder skal berøre. Poesien, nerven, hjertet, livsgløden, livskraft. Glødende, funklende. Sterke, kraftfulle, sensuelle, vare, åpne, pustende bilder.